DOKTOR PODMLADIO SVOJE TELO ZA 20 GODINA: Otkrio tajnu, ima 3 NAVIKE koje mu pomažu, a može SVAKO DA IH PRIMENI
Dr Mark Hajman, Foto: Printscreen / YOUTUBE / MARK HYMAN, MD

MORATE ZNATI

DOKTOR PODMLADIO SVOJE TELO ZA 20 GODINA: Otkrio tajnu, ima 3 NAVIKE koje mu pomažu, a može SVAKO DA IH PRIMENI

Stručnjak za dugovečnost dr Mark Hajman ima 64 godine, ali tvrdi da je njegova biološka starost 44 godine. Saznajte sve njegove navike!

Objavljeno:

Ishrana, vežbanje, san, suplementi i upravljanje stresom mogli bi da dodaju godine životu. Dr Mark Hajman, stručnjak za dugovečnost, nema problema sa starenjem, ali kaže da možemo da starimo graciozno i dobro. Prema rečima specijaliste, starenje ne bi trebalo da bude sinonim za bolove u zglobovima, probleme sa pamćenjem ili hronične bolesti.

"Ljudi ne shvataju da se ti problemi javljaju zbog stvari koje možemo da promenimo", rekao je dr Hajman za "Insajder". U svojoj knjizi "Young Forever", doktor je otkrio savete za produženje ne samo životnog veka, već i zdravlja. Ovo su navike koje primenjuje i sam:

Budi se u 6 ujutru

Redovan trening je neophodan
Redovan trening je neophodanfoto: Profimedia

Dr Mark Hajman se obično budi rano, u 6 sati, nakon čega odvaja 20 minuta za meditaciju. Zatim uživa u kafi, a potom piše. Studije pokazuju da i kafa i meditacija donose zdravstvene prednosti. Konzumacija kafe je povezana sa manjim rizikom od nastanka srčanih oboljenja i demencije. Meditacija podržava mentalno zdravlje i smanjuje stres, koji je jedan od osnovnih faktora koji ubrzava starenje.

Vežbe sa elastičnim trakama

Nakon kafe, doktor počinje trening snage sa trakama otpora, za koje kaže da pomažu u izgradnji mišića i ublažavaju bolove u leđima. Prednost ove vrste aktivnosti je što može da se radi kod kuće ili na putovanju. Nakon treninga, doktor se tušira, što uključuje obaveznih tri minuta hladne vode. Naizmenično izlaganje toploj i hladnoj vodi ima neke prednosti kao što je poboljšanje metabolizma.

Ishrana

Dr Mark Hajman se oslanja na ono što on naziva "šejkom za zdravo starenje". Da biste ga pripremili, koristite bobičasto voće, čija seme i seme konoplje. Za održavanje mišića dodajte u šejk protein surutke u prahu. Tokom dana, lekar konzumira razno povrće, a uzima i kreatin, jedinjenje neophodno za mišiće i mozak.

BONUS VIDEO:

04:52

DOPING I ALKOHOL NIKAKO NE IDU ZAJEDNO! Doktor Miljko Ristić: Tako slabi aorta, a kad njen zid pukne, TO VAM JE SMRT NA TERENU

(Espreso / Mondo / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.